П`ятниця, 19.04.2024, 11:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Яснівська загальноосвітня школа

Головна » 2016 » Грудень » 1 » Маршрут безпеки
16:52
Маршрут безпеки

Сучасна молодь потерпає від таких пов’язаних із здоров’ям проблем як тютюнопаління, вживання алкоголю, наркотичних та інших психоактивних речовин, ВІЛ/СНІДу та інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), підліткової вагітності, суїцидів. Молодь недостатньо соціально адаптована і підготовлена до життя. І це в часи, коли наше суспільство переживає трансформацію усіх сфер життя, що посилює вимоги до уміння молодої людини ефективно відповідати на виклики і розв’язувати проблеми.

Сьогодні школа має навчати підлітків, як вести здоровий і продуктивний спосіб життя, як бути достойним громадянином, як у майбутньому стати конкурентоспроможним на ринку праці. А навчання здорового способу життя доцільно базувати на конкретних діях, а не на абстрактних закликах.

Отже, головне завдання навчання здорового способу життя – створення умов для набуття знань, практичних умінь і ставлень, які сприяють свідомому вибору здорової і безпечної поведінки, а також намірові дотримуватись такої поведінки у своєму житті.

Саме тому з цього навчального року в Яснівській ЗШ І-ІІІ ступенів впроваджується нова тренінгові методика «Маршрут безпеки». Вона поєднує інформаційну інтерактивну виставку та навчальну гру. Її метою є первинна профілактика ВІЛ-інфекції, ІПСШ та небажаної вагітності, підвищення порогу толерантності до людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

1 грудня у Всесвітній день боротьби зі СНІДом шкільним координатором Драніком Семеном Володимировичем вперше була проведена інтерактивна гра «Маршрут безпеки». Її учасниками стали учні 8-11 класів, яким уже виповнилося 14 років, адже саме з такого віку підлітки залучаються до участі у грі. Робота за даною програмою проходила на п’яти  станціях, кожна з яких мала свою назву, відповідно до питань, які обговорювалися. На станції з групою учнів працювали координатори, які пояснювали завдання, мотивували до активної участі в запланованій презентації та пропонували висловлювати свої думки та обмінювались особистим досвідом, тобто залучали до активної співпраці у групі.

За час роботи на станціях учні мали можливість уточнити інформацію щодо ВІЛ/СНІДу та отримати нові знання, що «ВІЛ-інфекція» впливає на різні сфери життя інфікованого, та аж ніяк не означає повної відмови від можливості заняття спортом, спілкування з друзями, продовження навчання чи трудової діяльності.

Всі учасники інтерактивної виставки були активними, обізнаними в багатьох питаннях, підтримували дискусію, знаходили спільні рішення.

Такі заходи сьогодні є вкрай необхідними, адже сучасна молодь не стоїть на місці у своїх поглядах, підходах до життя, різноманітних життєвих ситуаціях. Діти завжди шукають відповіді на питання, які їх найбільше турбують на сьогоднішній день. І хто як не ми, дорослі, допоможемо розібратися у круговерті такого шаленого спокусливого життя, де руйнуються стереотипи, моральні цінності та життєві принципи.

Переглядів: 466 | Додав: Maria_Nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук