Четвер, 28.03.2024, 21:07
Вітаю Вас Гість | RSS

Яснівська загальноосвітня школа

Головна » 2012 » Лютий » 10 » Єдина виховна година до Дня безпечного Інтернету
17:27
Єдина виховна година до Дня безпечного Інтернету
В Яснівській ЗШ 7 лютого була проведена єдина виховна година до Дня безпечного Інтернету на тему: 

"Безпека дітей в Інтернеті" 

Підготувала: вчитель інформатики та математики Приведенюк М.М.

Мета: розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет; розвивати уважність, спостережливість, мовленнєві навики, пам’ять, виховувати любов до родини, навколишнього світу, етичне спілкування між товаришами, дорослими, молодшими друзями.

Тип уроку: засвоєння нових знань

Обладнання: комп'ютерна презентація, проектор, комп'ютер, мультимедійна дошка, пам'ятки для дітей та батьків.

Хід уроку 

I. Актуалізація опорних знань.

Сьогодні на уроці ми розширимо знання про безпечний Інтернет. (слайд 1)

То ж згадаймо, що означає слово «безпека», яке лексичне значення цього слова, яку роль відіграє це слово у вашому житті. 
Відповідь учня: безпека – це щось нас попереджає, застерігає пропонує виконувати завдання так, а не інакше. Безпека відіграє важливу роль в нашому житті. Безпека – це правила поведінки на воді, на льоду, з електричними приборами, піротехнічними засобами і т.д. і т.п. 

Вчитель: до нашого уроку використаємо епіграф: (слайд 2)

Безпека – це життя людини,

Безпека – це наше майбуття. 

Прийміть до серця світ природи – 

Прекрасне буде всіх життя!


II. Повідомлення теми, мети і задач уроку.

Ми з вами на уроці більш детально розглянемо тему «Безпечний Інтернет». 

Мета уроку: розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет. 
Задача: навчитися відрізняти безпечний Інтернет від небезпечного та захищати себе від небезпеки в Інтернеті. 


III. Сприйняття нового матеріалу, осмислення зв’язків і відносин в об’єктах вивчення.

У давні часи, щоб отримати якусь інформацію про країну, життєвий статус про її народ та інше, люди використовували листи. (слайд 3) А листи відправляли човном, пароплавом. «Доставка» інформації тривала місяць – півроку. Потім стільки ж люди чекали відповіді. З появою літаків на відправку листа і відповіді чекали вже не 2 місяці, а 2 тижні. З появою Інтернету лист відправляється і отримується відповідь через кілька секунд.

У наш час сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільних телефонів, а школярі, можливо, не розуміють, як без цього жив світ 20 роки тому. 

На початку 1996 року по всьому світу нараховувалось 30 млн. користувачів Інтернету. 

У даний час Інтернетом користується 710 млн. людей. Найбільше зростання користуванням Інтернетом відбувається серед молоді. 

У всьому світі діти та підлітки є найбільшими користувачами інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ). Вони широко користуються мобільними телефонами, включаючи пересилки МSМ і SМS, шукають інформацію на Інтернет- сторінках (повідомлення чи біографію письменників, композиторів, спортсменів та інших видатних людей), розвивають свій кругозір знань (шукають в Інтернеті ребуси, шаради, кросворди, головоломки та інші розвиваючі завдання для вивчення якої-небудь теми). Прочитують письменників твори, мають гарну підготовку до кожного уроку різних предметів. 

Можна цікаво підготувати виховні чи інші класні, шкільні та позакласні заходи, які мають позитивні результати у вихованні молодого покоління. Можна ретельно самостійно підготуватись до іспитів (старшокласникам). Брати активну участь в електронних конкурсах, олімпіадах, конференціях… не тільки міських, обласних, але й у Всеукраїнських, Міжнародних. Школярі пишуть листи та відправляють їх через електронну пошту, створюють свої блоки, спілкуються в чатах та соціальних мережах, обмінюються музикою та фільмами, обговорюють проблеми в форумах, розвиваючи своє мовлення, пам’ять, використовують веб-камеру, skype, та грають в онлайнові ігри. 

Ніколи раніше не було так легко, швидко та зручно знайти людей будь-якого віку, соціального статусу, статі, національності, рівня досвіду й дискутувати ними на якісь завгодно теми, що є цікавими для певних груп. Це більш стосується телевізійної передачі «Жди меня», яка включає в себе канали Росії, України, Молдови. 

Безумовно, Інтернет є не тільки безпечним, але й небезпечним.

Що найстрашніше? (слайд 4) Ні, це страшно, але є різноманітні антивірусні програми, що захистять комп’ютер.

Надмірне перебування дітей за комп’ютером може призвести: до ізоляції сором’язливих дітей, відволікати їх від інших видів діяльності, таких як виконання домашньої роботи, заняття спортом, сон, спілкування з іншими дітьми, особливо нецензурною лексикою. (слайд 5) 

В Інтернеті швидко розвивається злочинне спілкування. Агресивно налаштовані особи у своїй діяльності. Вони розповсюджують віруси, торгівлю людьми та дітьми через онлайн, розповсюджують фільми з насильства та жорстокості над неповнолітніми, порнографії, зокрема, дитячої, залякування та приниження. Намагаються залучити неповнолітніх дітей до наркотичних засобів, суїциду, міжнаціональну та релігійну ворожнечу, расизм, фашизм, молодіжну агресивну течію, ігрову залежність з негативним змістом.

Небезпечні в Інтернеті контакти з незнайомими людьми та зустрічі з ними в реальності. 

Діти молодшого та середнього віків повинні користуватися сімейною адресою електронної пошти, а не власною. Проте власна кореспонденція має залишатися у сімейній папці вхідних повідомлень, щоб батьки могли перевірити і застерегти вас, діти, про підозрілі на вигляд повідомлення. Також можна попрохати провайдера, які варіанти сімейних облікових записів електронної пошти він пропонує, та розглянути можливість використання фільтрів електронної пошти, що запобігає надходженню спаму. 
Це є актуальною проблемою в даний час, тому не потрібно приховувати від батьків свою зайнятість в Інтернеті. 

Переглянемо відео про інтернет та його небезпечну інформацію. (слайд 6)
Ви добре знаєте, що в Інтернет – це легкий спосіб для знайомства. (слайд 7) Зараз ми з вами переглянемо відео "Історія одного знайомства". 

Повторимо правила безпеки в Інтернеті дітей. (слайд 8)

1. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятий час роботи в Інтернеті і сайти, до яких можуть заходити діти.

2. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

3. Не давати нікому, крім батьків, свої паролі, навіть найближчим друзям.

4. Якщо знайшли якусь інформацію, що турбує дітей, потрібно негайно сповістити про це батьків.

5. Якщо отримали лист, який містить лайливі, нецензурні слова, негайно сповістити батьків.

6. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

7. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбуватися в громадському місці й у присутності батьків.

8. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

IV. Узагальнення, систематизація і застосування знань. (слайд 9)
Безпечний Інтернет

Не можу уявити 
Життя без Інтернету, 
Що всі куточки світу
Заплів в свої тенета. 

Лиш кнопку я натисну –
Відкриються в вікні 
Новин велика збірка 
І правила, й статті. 

Встають переді мною 
Найвищі в світі гори. 
Ліси стоять стіною, 
Хлюпочуть хвилі моря. 

Я побуваю в шахті
І в космос піднімуся. 
З подругою в контакті 
Я легко поділюся. 

Та є у «павутині»
Картинки не хороші, 
І сайти підозрілі, 
Настроєні вороже. 

А є й такі там сайти,
Мов вовк в овечій шкурі – 
Поки їх розпізнаєш, 
Вони тебе обдурять. 

Учись добру в мережі, 
Шукай знання й новини, 
А сайти злі, що брешуть, 
Обходить ми повинні. 

V. Підведення підсумків уроку. 

Життя людини – це найдорожчий Божий дар на Землі. (слайд 10) 
Будьте обережними з безпечним Інтернетом! 


Додаток 1

Інформація-підказка для батьків


- Встановіть правила використання комп'ютера в сім'ї; 
- час, проведений за комп'ютером, має бути обмеженим, щоб не шкодити здоров'ю; 
- комп'ютер має стояти в кімнаті, якою користуються усі члени сім'ї, наприклад, у вітальні. Бажано, щоб біля дошкільнят під час використання ними Інтернету знаходився хтось із дорослих; 
- доступ дітей дошкільного віку до Інтернету повинен бути обмеженим знайомими сайтами, що заздалегідь визначені батьками. Більш досвідчені діти можуть шукати знайомі сайти за допомогою меню "Вибране" у веб-браузері. 
- чат-кімнати та інші види публічного онлайнового спілкування є непідходящими для дитини (тому що дитина не знає, хто насправді знаходиться по той бік екрана). Адреса електронної пошти, використовувана у цьому віці, має бути спільною сімейною адресою електронної пошти. 
- Узгодьте з дітьми, яку особисту інформацію вони можуть розміщувати в Інтернеті, а також розкажіть їм про ризики, пов'язані з розкриттям такої інформації. 


Додаток 2

Підказки для дітей

- Використовуйте контрольовані чат-кімнати та завжди залишайтеся в публічних зонах чат-кімнат;
- ніколи не погоджуйтеся на зустрічі зі своїм онлайновим другом, якщо в реальному житті ви не знайомі; 
- ніколи не давайте про себе інформацію по електронній пошті, в чат-кімнатах, дошках оголошень, реєстраційних формах і персональних профілях, а також при участі в онлайнових конкурсах; 
- не завантажуйте програми, музику або файли без дозволу дорослих, вони можуть містити шпигунські програми та віруси. Спільний доступ до файлів, отримання текстів та картинок з Інтернету може порушувати закони про авторські права; 
- захистіться від спаму, не давайте свої адреси електронної пошти, не відповідайте на "сміттєву" пошту та використовуйте фільтри електронної пошти; 
- не відвідуйте сайти з порнографічним та агресивним змістом, це негативно впливає на дитячу психіку та спотворює світосприйняття; 

- розповідайте батькам, якщо хтось в онлайні примушує вас почувати себе незручно або налякано, робить огидні пропозиції. І не бійтеся бути покараними, навпаки, такі дії дозволять батькам проявляти до вас більше довіри під час користування Інтернетом. 


Переглядів: 17833 | Додав: Maria_Nik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 kaidachsonia  
0
Купите в интернет-магазине MOYO крутейший смартфон Alcatel IDOL 4 6070K Gold на платформе Android! Это потрясающий аппарат не только для звонков, общения, работы, прекрасных селфи, но и для выхода в виртуальную реальность! В комплект к телефону входит специальный шлем с ремешком и гарнитурой, который позволит с головой погрузиться в трехмерные игры, изображения и видео. Alcatel IDOL 4 6070K Gold – это стильный дизайн, крепкий корпус, яркий отзывчивый дисплей 5,2 дюймов FHD, две камеры на 13 и 8 Мпикс с LED вспышкой и автофокусом, мощнейшая батарея на 2610 мАч для долгой работы. У аппарата мощный и чистый звук с высококачественной гарнитурой JBL и профессиональной технологией Waves. А благодаря приложению Onetouch Music - интегрированной музыкальной экосистеме - IDOL4 вы сможете окунуться в мир звуков с головой! Кроме того, устройство поддерживает 2 SIM-карты, имеет объем оперативной памяти 3 Гб и долговременной 16 Гб. Приобретите смартфон Alcatel IDOL 4 6070K Gold в интернет-магазине MOYO по всей Украине и оплатите удобным способом.
https://www.moyo.ua/cmartfon_alcatel_idol_4_6055k_gold/306752.html

4 GuJciz  
0
Kaufen holland rezeptfrei, http://izotekvh.onlc.fr/, preisvergleich online apotheke.

3 Alexilokcomi  
0
San Antonio Newark San Jose San Francisco Plano Washington Phoenix Riverside Omaha Sacramento San Diego Toledo Philadelphia Saint Paul Oklahoma City Virginia Beach Santa Ana Wichita New York Tulsa



To Quinton family, I am very sorry for your loss... To Emory,Gail, my thoughts and prayers have been with you everyday... He loved and cherished the three of you!

January 14, 2017
Riverside
Pittsburgh

https://www.youtube.com/watch?v=ZY-r-A58Er4 - Federico,Alejandro,Pat,Dick,Reggie,Fredrick,
Your friends Lazaro,Gerard,Harris,Bobbie,Irvin,Sydney,Humberto,Wilford,Rolando,Isaiah,Nolan,Ga il,Eloy,Elliot,Darius,Trenton,Cyrus,Bryon,Dewey,Ariel,Grady,Cornelius,Santos,Elli ot,Gerard,Demetrius,Maxwell,Santiago,Bret,Devon,Heriberto,Daren,Lanny,Giovanni,Fo rest,Russel,Sheldon,Blake,Ernie,Desmond,Ned,Lon,Garland,Taylor,Sterling,Josh,Nico las,Benito,Lamont,Royce,Edmund,Miles,Jeremiah,Preston,Rickey,Wilfredo,Carey,Corne ll,Aurelio,Angelo,Aron,Erwin,Neal,Stephan,Rocco,Gus,Kareem,Alejandro,Darnell,Vale ntin,Winfred,Drew,Sandy,Desmond,Carlton,Billie,Pierre,Antony,Neal,Myron,.

2 3Eddiebaw  
0
PMU.fr, plateforme internet des paris sécurisés

L’histoire du PMU (Pari Mutuel Urbain) remonte à 1930. Depuis, cette entreprise de paris hippiques a évolué. De nos jours, le PMU est le leader français du pari sportif et propose même une plateforme pour le poker en ligne. L’entreprise a lancé en 2010 une plateforme entièrement dématérialisée qui vise à démocratiser et simplifier la pratique des paris sportifs.



Une solution tout-inclus pour les paris en ligne

PMU.fr est un site de paris sportifs hébergé en France. La plateforme représente, au bas mot, près de 32% des paris réalisés en France. Son succès s’explique en partie par ses très avantageuses conditions de paris. En effet, les dépôts sur la plateforme n’entraînent pas de frais additionnels tant que vous utilisez une carte bancaire, vous bénéficierez d’un service clientèle toujours disponible, de 20.000€ de paris gratuits pour l’ensemble de joueurs et plusieurs centaines de jeux sur lesquels parier !

En somme, PMU se donne pour mission d’être une plateforme sécurisée, riche en possibilités et responsable pour tous les passionnés de paris sportifs. Sans oublier que la plateforme vous donne la possibilité d’utiliser un code avantage PMU pour bénéficier d’avantages divers sur les dépôts ou les paris gratuits.



Tout l’univers des paris à votre portée

PMU propose un certain nombre d’applications mobiles pour tous les passionnés de paris en ligne. Vous trouverez des applications dédiées aux paris hippiques, aux paris sportifs en général, mais également au poker et autres jeux d’argent en ligne.
Aujourd’hui, PMU.fr compte plus de 200.000 abonnés sur les réseaux sociaux. Chaque jour, la plateforme référence environ 193 matchs sur lesquels vous pourrez parier. Des cours hippiques aux jeux en ligne comme le Sit’N’Go ou le SpotPoker. N’hésitez pas non plus à vous munir d’un code promotionnel PMU Poker si vous décidez de jouer au poker en ligne.



Comment booster votre budget de paris

Pour utiliser un code promo PMU 2017, vous devrez d’abord vous rendre sur notre page dédiée pour y choisir celui qui vous apportera les meilleurs avantages. Vous trouverez dans notre sélection de codes, de quoi recevoir un bonus de 170€ à l’inscription, un bonus de dépôt pouvant atteindre 500€ au premier dépôt, ou des bons plans de -10% ou plus sur les Paris Foot.
Cliquez simplement sur le code PMU qui vous convient pour en voir le contenu. Les bons plans vous redirigeront simplement alors que les codes promos vous présenteront des combinaisons à relever. De retour sur la plateforme de paris, il ne vous restera qu’à utiliser le code que vous avez choisi dans le champ correspondant lorsque vous effectuerez vos dépôts. Vous serez ainsi en mesure de booster votre budget de paris. Veuillez noter que seul les code promo valides chez PMU donneront droit à la réduction attendue.

1 EduardoNofaninia  
0
Anonymous and vivacious, did not enquire after, but if you miss it at any tempo http://bestmen.site/money

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Пошук