П`ятниця, 26.04.2024, 07:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Яснівська загальноосвітня школа

Головна » 2015 » Квітень » 23 » Тиждень дитячої та юнацької книги
19:22
Тиждень дитячої та юнацької книги

Книга є могутньою силою, яка відіграє величезну роль у формуванні нової людини, всебічному розвитку особистості, освоєнні багатств духовної культури людства. Бібліотекарем Останнюю Галиною Сергієвною з 25 березня по 1 квітня був проведений Тиждень дитячої та юнацької книги.

Тиждень розпочався з загальношкільної лінійки, на якій бібліотекар Остання Г.С. ознайомила учнів школи із планом проведення та завданнями тижня. Також було оголошено акції «Подаруй бібліотеці книгу», «Збір макулатури», протягом дня була підготовлена виставка «Книги-ювіляри», «З Днем народження книго!».

 

26 березня був проведений рейд-перевірка підручників «Підручник у моєму портфелі», підготовлена виставка-вікторина «Подорож по історично-заповідних місцях України», проведений урок для 1-4 кл «Символи України». Мета уроку: формувати уявлення про Україну, розширити та уточнити знання учнів  про Державні і народні символи України, виховувати патріотичні почуття, продовжити  формувати навички поводження під час урочистих  подій.

 

27 березня підготовлена виставка «Періодичні дитячі видання», проведений бібліотечно-бібліографічний урок для учні «Періодичні видання». Мета: познайомити дітей із структурою підруч­ників, періодичними виданнями для дітей, розповісти про те, як працювати з підруч­ником, нагадати про правила поводження з на­вчальною книгою.

30 березня проведена вікторина «У світі казок» для учнів 1-4 класів. Мета: заохочувати до читання казок, розвивати спостережливість, увагу; активізувати читацьку пам’ять; закріплювати вміння розпізнавати народ­ну та авторську казку; формувати оцінні суджен­ня, виховувати любов і бережливе ставлення до книги. Також проведений конкурс віршів про Україну.

 

31 березня був проведений конкурс «Найкращий читач» серед учнів 5-11 класів. Мета: розвивати в учнів бажання читати, бути духовно збагаченими людьми;прищеплювати любов до рідного краю, дати відомості про книгу; збагачувати знання учнів засобами залучення до книги; сприяти духовному збагаченню особистості, підвищенню культурного рівня.

1 квітня завершення тижня дитячої та юнацької книги, підведення підсумків. На лінійці було нагороджено найактивніших учасників тижня.

Книга – дивовижний витвір людського розуму. Вона стала для кожного із нас такою ж необхідною, як земля, як чисте небо над головою, як хліб… Навіть важко уявити, як би розвивалася людина, коли б не було винайдено книгу. Змінюються покоління, а мудрі книги живуть і знову навчають людей бути добрими, чуйними, справедливими. І так буде завжди!

 

Переглядів: 597 | Додав: yuliya126578 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук